• 3
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najbolji domaći recept za kisele krastavce: Ostaće hrskavi i ako ih ne pojedete ove zime

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za pripremu vam neće biti potrebno duže od pola sata

  • 3
Zimnica foto: pixabay.com

Domaćinsku kuću nije moguće zamisliti bez pripremljene zimnice po proverenim recepturama koje se brižljivo prenose s kolena na koleno. Kiseli krastavčići su apsolutni hit jesenje i zimske trpeze.

Ukoliko nemate proveren recept za pripremu kiselih krastavčića, otkrivamo vam mere koje garantuju da će kornišoni ostati hrskavi i ukusni tokom cele godine.

Potrebno je:

  • 5 kg kornišona
  • 3 litra vode
  • 1,5 litara sirćeta
  • 6 supenih kašika šećera
  • 6 supenih kašika soli
  • 1 kesica vinobrana
  • biber u zrnu
  • sveža mirođija (po želji)

Priprema:

Dobro operite kornišone pod mlazom hladne vode, pa ih složite u prethodno oprane i osušene staklene tegle. U veću činiju sipajte vodu i sirće, dodajte šećer, so i vinobran, pa meštajte nekoliko minuta. Na kraju dodajte vinobran, sitno seckanu mirođiju i biber u zrnu.

Još jednom promešajte presolac, pa ga prelijte preko krastavčića i dobro zatvorite tegle. Krastavčiće držite u špajzu ili na nekom drugom hladnom i mračnom mestu.

Isti presolac možete da koristite i za kiseljenje feferona.

Video: Zimnica leti, što da ne! Da li biste probali ovaj sladoled?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Dragana N

    4. oktobar 2020. | 20:00

    Kakva, bre, 1,5 litra sirceta na 3 litre vode. To se ne bi moglo jesti od kiseline. Na 5 -6 litara vode ide jedna litra sirceta, a soli i secera po ukusu. Krastavci se mogu ukiseliti i bez sirceta, zaboga.

    Podelite komentar

  • Košava

    4. oktobar 2020. | 12:27

    1.5 litara sirceta , secers, i soli 0,25 kg secera. Prekiselo. Preslatko i preslano.Pokusajte dodati ren ,lovor i izrendajte malo stipse. Bice odlicni.

    Podelite komentar

  • Ljubiša

    4. oktobar 2020. | 12:44

    A nema više paradajza, nema, a? Znači počinje zimska turistička sezona.

    Podelite komentar