• 2

Čupavci sa kokosom: Sočni, slasni, čokoladni kolač koji se topi u ustima

Vanvremenska poslastica koja će vas podsetiti na detinjstvo

  • 2
čupavci sa kokosom, foto screenshot Youtube

čupavci sa kokosom, foto screenshot Youtube

Prva asocijacija na kolače koji se lako prave, a izdašni su, ukusni i svi ih vole, jesu čupavci sa kokosom. Meko testo u kombinaciji sa ukusnim čokoladnim prelivom i kokosovim brašnom osvojilo nas je na prvi zalogaj još dok smo bili deca. Ukoliko volite slatkiše i želite da se počastite poslasticom koja asocira na detinjstvo, evo originalnog recepta za domaće čupavce.

Sastojci za biskvit:

  • četiri jajeta
  • četiri kafene šoljice brašna
  • dve kafene šoljice šećera
  • dve kafene šoljice ulja
  • dve kafene šoljice mleka (ili jogurta)
  • prašak za pecivo
  • vanilin šećer 

Sastojci za glazuru:

  • 200 grama čokolade za kuvanje
  • 200 mililitara mleka
  • 100 grama šećera
  • tri kašike ulja
  • 150 grama kokosovog brašna

Priprema:

U činiju sipajte jaja, šećer, ulje, mleko (ili jogurt), brašno i prašak za pecivo, pa sve dobro izmutite varjačom. Na kraju dodajte vanilin šećer, još malo mutite i sipajte u nauljen i brašnom posut pleh. Biskvit pecite na 200 stepeni dok se ivice ne odvoje od pleha. Izvadite pleh iz rerne, ostavite biskvit da se dobro ohladi, pa ga isecite na kocke.

U šerpu sipajte mleko, šećer, ulje i dodajte izlomljenu čokoladu za kuvanje. Kuvajte glazuru dok ne počne da vri, pa skinite šerpu sa ringle i u toplu glazuru uvaljajte biskvit isečen na kocke. Svaku kocku potom uvaljajte u kokosovo brašno.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima