• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čupavci sa kokosom: Sočni, slasni, čokoladni kolač koji se topi u ustima

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vanvremenska poslastica koja će vas podsetiti na detinjstvo

  • 2
čupavci sa kokosom, foto screenshot Youtube čupavci sa kokosom, foto screenshot Youtube

Prva asocijacija na kolače koji se lako prave, a izdašni su, ukusni i svi ih vole, jesu čupavci sa kokosom. Meko testo u kombinaciji sa ukusnim čokoladnim prelivom i kokosovim brašnom osvojilo nas je na prvi zalogaj još dok smo bili deca. Ukoliko volite slatkiše i želite da se počastite poslasticom koja asocira na detinjstvo, evo originalnog recepta za domaće čupavce.

Sastojci za biskvit:

  • četiri jajeta
  • četiri kafene šoljice brašna
  • dve kafene šoljice šećera
  • dve kafene šoljice ulja
  • dve kafene šoljice mleka (ili jogurta)
  • prašak za pecivo
  • vanilin šećer 

Sastojci za glazuru:

  • 200 grama čokolade za kuvanje
  • 200 mililitara mleka
  • 100 grama šećera
  • tri kašike ulja
  • 150 grama kokosovog brašna

Priprema:

U činiju sipajte jaja, šećer, ulje, mleko (ili jogurt), brašno i prašak za pecivo, pa sve dobro izmutite varjačom. Na kraju dodajte vanilin šećer, još malo mutite i sipajte u nauljen i brašnom posut pleh. Biskvit pecite na 200 stepeni dok se ivice ne odvoje od pleha. Izvadite pleh iz rerne, ostavite biskvit da se dobro ohladi, pa ga isecite na kocke.

U šerpu sipajte mleko, šećer, ulje i dodajte izlomljenu čokoladu za kuvanje. Kuvajte glazuru dok ne počne da vri, pa skinite šerpu sa ringle i u toplu glazuru uvaljajte biskvit isečen na kocke. Svaku kocku potom uvaljajte u kokosovo brašno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Јелена

    23. oktobar 2020. | 21:36

    Предивни чупавци ❤️

    Podelite komentar

  • Mane

    23. oktobar 2020. | 22:25

    Sjajni su.

    Podelite komentar