• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ide sezona praznika: Vrhunska šunka sa malo kalorija koju bi trebalo da uvrstite na svoju trpezu

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ne zna se da li je ukusnija ili zdravija

  • 0
pik ćuretina foto: promo

Sezona slava je uveliko počela, a bliže nam se božićni i novogodišnji praznici - vreme kada svako od nas voli da zamezi. I upravo je meze neizostavni deo vaše praznične trpeze. A da bi meze bilo kvalitetno, potrebni su vam kvalitetni sastojci, ali i malo osveženja u vidu novih ukusa. Jedan od njih su upravo dimljena ćureća prsa koja će zadovoljiti čak i ono najzahtevnije nepce.

Zato vam predlažemo asortiman PIK šunki koje su postale bogatije za novi ukus – PIK Ćureća dimljena prsa. Kao i dosadašnji PIK-ovi proizvodi i ove su šunke sa smanjenim sadržajem soli, ali i bez pojačivača aroma, glutena i soje. Prirodno su bogate proteinima, a ujedno imaju nisku kalorijsku vrednost i mali sadržaj masti. Idealne su za laganije i nutritivno obogaćene obroke.

100 grama samo 2 odsto masti

Osim neodoljivog laganog ukusa, PIK Ćureća dimljena prsa razveseli će sve one koji vode brigu o tome što jedu. Tako, na primer, 100 grama PIK ćurećih prsa sadrži svega 2 odsto masti. Osim toga, 100 grama ćurećih dimljenih prsa imaju čak 19 grama proteina. Sve ih to čini idealnim dijetetskim proizvodom u kom će uživati kako sportisti tako oni koji žele da izgube višak kilograma.

Zašto bi trebalo konzumirati ćuretinu?

Prvenstveno zato što je ćureće meso veoma bogato selenom. Konzumacijom 100 grama ćuretine unećete više od 50 odsto dnevnih potreba ovog važnog minerala. Naime, selen pogoduje metabolizmu, jača imunitet, izvrstan je antioksidans, te pomaže u pravilnom radu štitne žlezde.

Pregršt je hranjivih sastojaka kojima je bogato ćureće meso. Tu vitamini A, E, B, kalijum, cink, fosfor, kalcijum, magnezijum, gvožđe… Ćureće meso je tzv. superhrana koja se može konzumirati bez griže savesti, a ujedno pozitivno utiče na raspoloženje i osigurava potrebnu energiju.

Ujedno, PIK Ćureća dimljena prsa imaju nežnu teksturu i odličan ukus koji joj daje upravo blaga nota dima zbog čega će se odlično uklopiti u razna jela.

Kvalitet zagarantovan

Kao i svi ostali PIK naresci, i PIK pureće šunke režu se i pakuju u Beloj sobi PIK Vrbovca. Reč je o najmodernijem pogonu u ovom delu Evrope koji radi u visoko higijenskim uslovima i kontrolisanoj mikroklimi. I sa ovim novitetom PIK Vrbovec je pokazao kako osluškuje potrebe potrošača i ulaže veliki trud u inovacije, razvoj i osmišljavanje novih mesnih delikatesa.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti