• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Domaći šupljikav hleb sa hrskavom koricom koji se ne mesi: Jednostavan recept koji ćete obožavati!

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kad jednom probate ovo savršenstvo, više nećete ni poželeti da uđete u pekaru i kupite hleb

  • 1
Hleb koji je mek iznutra, a hrskav spolja; foto printscreen Youtube

Hleb koji je mek iznutra, a hrskav spolja; foto printscreen Youtube

Hleb koji je mekan i šupljikav iznutra, a hrskav spolja retko kad možemo da kupimo u pekari ili prodavnici. Ili dobijemo reš verziju ili bledunjavu veknu, a većina mladih domaćica nije vična mešenju hleba, pa pristaje na kompromis i kupuje vrstu hleba koju mogu da jedu svi ukućani.

Ako želite da na stolu imate domaći hleb oko kog ne morate da se mučite, a koji će zadovoljiti i ukus onih članova porodice koji vole hrskavu verziju i onih koji vole kad je “hleb mekan kao duša”, napravite veknu po sledećem receptu.

Sastojci:

 

  • 600 grama brašna
  •  

  • supena kašika soli
  •  

  • pola supene kašike suvog kvasca
  •  

  • 300 mililitara vode
  •  

 

Priprema:

 

U činiju sipajte vodu i ostavite da se smlači. Dodajte brašno, kvasac i so, promešajte varjačom ili kašikom i prekrijte prozirnom folijom, pa ostavite da odstoji od 12 do 18 sati.

Najbolje je da testo za hleb pripremite uveče i da ga ostavite da odstoji preko noći, pa da ga ispečete ujutro.

Kad je testo odležalo 12 do 18 sati izvadite ga iz činije, oblikujte ga u vidu vekne ili pogače, pa ga spustite u pleh koji ste prethodno namazali uljem. Pecite ga u dobro zagrejanoj rerni dok se ne pojavi hrskava rumena korica.

Video: Kako da vaš hleb izgleda kao milion dolara!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Саша

    28. oktobar 2020. | 15:16

    Уххх волем леба.....!

    Podelite komentar