• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Punjeni paradajz na kaluđerski način: Tajna je u jednom sastojku koji će ga učniti neodoljivim!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za četiri osobe

  • 0
Punjeni paradajz Foto: Shutterstock

Recept za punjeni paradajz je jednostavan, a aroma suvog grožđa, ovom jelu daće poseban ukus koji će biti izazov za svakog gurmana.

Sastojci:

  • 4 veća paradajza
  • 1 glavica crnog luka
  • 80 g pirinča
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 20 g suvog grožđa
  • so, biber, peršunov list

Priprema:

Odseći gornji deo paradajza sa peteljkom, a tzv. poklopac paradajza sitno iseckamo zajedno sa unutrašnjim delom koji smo izdubili kašičicom.

Na maslinovom ulju izdinstamo crni luk zajedno sa suvim grožđem koje je prethodno bilo potopljeno u vodi oko 10 minuta i dodamo isitnjeni paradajz.

U sve to dodamo i pirinač i nalivamo vodom dok ne omekša i na kraju začinimo.

Ovom smesom punimo izdubljeni pardajz koji ređamo u prethodno pleh obložen uljem ilimašču.

Ostavimo da se peče oko 15 minuta na 200 stepeni.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti