• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za rusko jelo koje vekovima štiti od virusa i gojenja: Jeftino je i brzo se pravi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Savršeno ukusan ručak koji ćete rado praviti tokom hladnih dana

  • 1
boršč foto: pixabay.com

Na trpezi u Rusiji boršč zauzima počasno mesto. Čorbu puna povrća i mesa lako je napraviti, a mi vam donosimo originalni recept za ovo tradicionalno rusko jelo koje ne samo što će vas zagrejati u hladnim danima, već će vas zaštititi od virusa i pospešiti mršavljenje ako ste na dijeti.

Sastojci:

  • 2 šargarepe
  • 2 glavice luka
  • 4 krompira
  • glavica kupusa
  • 2 cvekle
  • paradajz ili limun
  • 500 grama junetine ili piletine
  • peršun
  • crni biber u zrnu
  • lovorov list
  • so

Priprema:

U veću šerpu sipajte vodu, pa spustite meso i oljušten krompir. Kuvajte dok meso i krompir ne omekšaju.

Luk sitno iseckajte, pa ga prodinstajte u tiganju; kad postane staklast dodajte izrendanu šargarepu i cveklu, paradajz, biber, so i šećer, i dinastajte dok povrće ne omekša.

Meso izvadite iz bujona, iseckajte ga na kockice i ostavite sa strane.

Skuvan krompir izgnječite viljuškom, vratite ga u bujon, dodajte glavicu kupusa naseckanu na sitne rezance, dva lovorova lista, nekoliko zrna crnog bibera i so, pa kuvajte 20 minuta.

Potom dodajte izdinstano povrće iz tiganja, a onda i iseckano meso. Ako povrću u tiganju niste dodali paradajz, iscedite pola limuna u čorbu, pa poklopite i ostavite da se boršč kuva još pola sata na srednjoj temperaturi.

Služite toplo, sa kiselom pavlakom i sitno naseckanim peršunovim listom.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • tea

    23. novembar 2020. | 13:24

    slicno slatkom kupusu,samo bez cvekle.

    Podelite komentar