• 7

Sve vreme smo picu jeli pogrešno, u Napulju se hvataju za glavu kad nas vide

Većina ljudi nije imala pojma za ovo, a vi?

  • 7
Pica, devoka jede picu

Foto: Shutterstock

Pica je možda omiljena brza hrana na svetu, a za neke ljude je pravo umeće kako je jesti i uživati u njoj 100%.

Ipak, postoje velike šanse da smo je sve vreme jeli pogrešno.
Naime, londonski gastronom i autor svetskog vodiča "Where to eat pizza" Danijel Jang kaže da nikako ne biste smeli da je držite za ivicu. Umesto toga, picu treba da preklopite u ruci kao novčanik, jer ćete je tako lakše jesti i ništa neće curiti.
Upravo je tako jedu u Napulju, rodnom mestu čuvene pice.
Evo kako to treba da izgleda, a u nastavku pročitajte kako da napravite najbolje kućno testo za picu:
kako se pravilno jede pizza

foto: printscreen/youtube/PBS NewsHour

Sastojci:

  • 2 čaše brašna
  • 1 čaša jogurta
  • 2 kašike ulja
  • malo soli
  • 1/2 praška za pecivo

Priprema:

Od navedenih sastojaka zamesite testo. Odmah ga razvucite u tepsiji u kojoj ćete peći picu. Nafilujte po želji i pecite.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ognjen Marinkovic

    Истовремено ролати обе ивице пице ка средини и тада сте сигурни да неће цурети. Пријатно🍕🍕😀😀

  • Zeka

    1.kvasac ,malo secera, tople vode i brasna ostrog pomesati i treba da odstoji 12h...tako se pravi kvasac.... Hladna voda( 21 stepen) i kvasac koji smo napravili pomesamo sa brasnom tip 00 ...ili mesavina ostrog mekog i maloo razenog umesiti imaslinovog ulja ...napraviti loptice oko 300 grama i drzati u frizideru 6 do 48 h ....i napraviti pizzu ...

  • 534

    Samo jedan sastojak fali za dobro pizza testo. Peć na drva.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima