Sve vreme smo picu jeli pogrešno, u Napulju se hvataju za glavu kad nas vide
Većina ljudi nije imala pojma za ovo, a vi?

Foto: Shutterstock
Pica je možda omiljena brza hrana na svetu, a za neke ljude je pravo umeće kako je jesti i uživati u njoj 100%.
Naime, londonski gastronom i autor svetskog vodiča "Where to eat pizza" Danijel Jang kaže da nikako ne biste smeli da je držite za ivicu. Umesto toga, picu treba da preklopite u ruci kao novčanik, jer ćete je tako lakše jesti i ništa neće curiti.
Upravo je tako jedu u Napulju, rodnom mestu čuvene pice.
Evo kako to treba da izgleda, a u nastavku pročitajte kako da napravite najbolje kućno testo za picu:

foto: printscreen/youtube/PBS NewsHour
Sastojci:
- 2 čaše brašna
- 1 čaša jogurta
- 2 kašike ulja
- malo soli
- 1/2 praška za pecivo
Priprema:
Od navedenih sastojaka zamesite testo. Odmah ga razvucite u tepsiji u kojoj ćete peći picu. Nafilujte po želji i pecite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Ognjen Marinkovic
Истовремено ролати обе ивице пице ка средини и тада сте сигурни да неће цурети. Пријатно🍕🍕😀😀
Zeka
1.kvasac ,malo secera, tople vode i brasna ostrog pomesati i treba da odstoji 12h...tako se pravi kvasac.... Hladna voda( 21 stepen) i kvasac koji smo napravili pomesamo sa brasnom tip 00 ...ili mesavina ostrog mekog i maloo razenog umesiti imaslinovog ulja ...napraviti loptice oko 300 grama i drzati u frizideru 6 do 48 h ....i napraviti pizzu ...
534
Samo jedan sastojak fali za dobro pizza testo. Peć na drva.