• 0

Originalni recept za picu Margaritu: Tajnu pripreme odaje šampion italijanske kuhinje

, Telegraf

Sledite uputstva i dobićete savršen ukus omiljenog jela svih Italijana

  • 0
Pica Margarita

Foto: Pixabay.com

Ako ste ljubitelj pice, a najviše volite Margaritu, ovo je prilika da je napravite po originalnom receptu koji otkriva čuveni italijanski majstor Frančesko Maci.

Testo bi trebalo da napravite nekoliko sati unapred.

Sastojci:

Za testo:

  • 450 g brašna za picu
  • 250 mililitara vode
  • 12 g soli
  • 6 g suvog kvasca

Za sos od paradajza:

  • 250 g pasiranog paradajza
  • 10 g bosiljka
  • 1 g suvog origana
  • 2 čena belog luka
  • 2 prstohvata soli

Za preliv:

  • 250 g mocarele
  • 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja

Priprema:

Sipajte pasirani paradajz posudu i začinite ga izmrvljenim belim lukom, a onda dodajte ostale sastojke za sos. Ostavite sos da se marinira na sobnoj temperaturi.

Pomešajte kvasac i mlaku vodu i ostavite da se aktivira par minuta. Dodajte brašno i počnite da mešate kašikom ili ručno. Kada se testo skupi, dodajte so i mesite rukom dok ne postane sasvim glatko. To može potrajati 20 minuta.

Prebacite u posudu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite dok ne udvostruči zapreminu. To može potrajati oko tri sata. Podelite testo na dve odvojene kuglice i ostavite još tri sata.

Zagrejte rernu na 250° C (482 ° F).

Narežite mocarelu na kockice ili je izmrvite rukom. Razvucite testo u dva pleha za picu koje ste prethodno podmazali uljem. Potom premažite testo sosom i pospite sirom. Stavite plehove na dno rerne na nekoliko minuta, a zatim ih premestite na vrh. Ukrasite sa par svežih listova bosiljka.

Ukupno vreme pečenja je 10-15 minuta, u zavisnosti od vaše rerne. Na kraju poprskajte picu sa nekoliko kapi ekstra devičanskog maslinovog ulja, kako to rade najveći italijanski majstori.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima