• 4

Svi prave istu grešku kad spremaju testeninu: Primenite ovaj trik i bićete oduševljeni rezultatom!

Potrebno je samo malo veštine!

  • 4
foto Pixabay

foto Pixabay

Testenina je omiljena hrana na našim prostorima. Špageti, makaroni, rezanci i pene služe se sa različitim sosovima koji im daju neodoljiv ukus i aromu.

Skuvanu testeninu gotovo svi cede na isti način – postave cediljku na obod prazne posude, pa sadržaj šerpe sipaju u cediljku dok im para od vreline vode ide u lice, a onda iz cediljke prebacuju testeninu u drugu posudu. Takođe, neretko se događa da malo vode ipak ostane u posudi sa testeninom, pa se jelo kasnije razliva i nema pun ukus.

Jedan korisnik Tik Toka otkrio je drugačiji način odvajanja vode od skuvane testenine.

Sve što je potrebno jeste da cediljku zakačite za obod posude u kojoj ste kuvali testeninu, a onda okrenete šerpu tako da sva voda iz posude iscuri. U posudi će ostati samo testenina kojoj odmah možete da dodate željeni sos.

Nije teško, zar ne?

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Netačno

    Sos se ne stavlja u passtu, već passta U sos...!

  • FANTOM

    Glupost! Istreseš i iscediš testeninu u cedaljku pa vratiš u posudu i naliješ hladnu vodu i promešaš da se ne zalepe međusobom. Onda opet isreseš i procediš kroz cedaljku a onda radi šta hoćeš, jal' sa sirom ili sa kečapom ili kakvim mesnim sosom. Prijatno!

  • Petros

    Po čemu je ovo bolje od sipanja testenine u cediljku?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima