• 7
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ceo svet je "poludeo" za ovim jednostavnim receptom: Običan hleb nikada nije bio ukusniji!

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Detaljno uputstvo za najukusniji hleb sa ukusom belog luka

  • 7
Hleb sa lukom foto: pixabay.com

Australijski kuvar podelio je svoj recept za hleb sa belim lukom i, blago rečeno, oduševio internet!

Tajna najboljeg hleba od belog luka je da, prema njegovim rečima, preteramo sa maslacem i pojednostavimo.

Prvi korak je da kupite baget hleb, nekoliko glavica belog luka, parmezan, so, maslac i peršun.

Iseckajte peršun i luk najsigrnije moguće. Potom isecite hleb poput harmonike, izrendajte sir.

Spojite nekoliko komada belog luka, isecite glavice, namažite uljem samo vrhove i njih propržite. Kada ih propržite, doslovno iscedite glavice.

Beli luk u tečnom obliku pomešajte sa sirom, solju, parmezanom, peršunom i maslacem.

Potom dobro namažite svako parče ovom smesom, vodeći računa da unutrašnjost hleba bude pokrivena.

Ako više volite da hleb bude mekan, pecite ga u foliji.

Čim dobije zlatnu i hrskavu boju, izvadite ga iz rerne.

Prijatno!

Video: Imate li za hleb: Ova vekna košta 1.380 evra i najskuplja je na svetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Bata raka

    15. decembar 2020. | 13:37

    Otkrio toplu vodu

    Podelite komentar

  • British

    15. decembar 2020. | 13:34

    Ja ovo vec 15 godina jedem u Londonu...a vi tek sada pisete o tome😀😀😀

    Podelite komentar

  • Srb

    15. decembar 2020. | 23:55

    To nije nikakav nov recept. A ako je parmezan u igri, sigurno je iz nekog italijankog recepta. Maslac, so, biber i ispresovan beli luk. Dobro pomešati i to je to. U svakom slučaju, bez parmezana.

    Podelite komentar