• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svi prave ovih 5 grešaka kada spremaju picu u kućnoj varijanti: Evo kako da ih izbegnete!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tajne čuvenih italijanskih majstora

  • 0
pica Foto: Unsplash

Italijanski specijalitet gotovao da nema ko ne voli, ali da bi pica bila ukusna kao ona iz najbolje picerije, moramo se držati nekih instrukcija - Italijani znaju zašto!

Čestro picu pripremamo sami kod kuće, a kako smo zatrpani raznim receptima sa intereneta. često zaboravimo da obratimo pažnju na najosnovnije segmente. Najveća greška koju pravimo jeste što ne sačekamo da testo odstoji.

Druga najčešća greška jeste što mnoge domaćice testo razvijaju oklagijom. Osnovno pravilo kod pripreme testa za picu je da se ono razvlači rukom i prstima. Ukoliko se testo nakon razvlačenja ponovo skuplja, to je znak da ga treba ostaviti još neko vreme da "odmori".

Testo Pixabay

Kada stavljamo sastojke na picu, treba voditi računa koliko su slani. Nemojte preterivati sa količinom maslinki, suvog vrata, pečenice, kulena ili šunke - pica će verovatno biti ukusna, ali "teška za želudac". Umesto kupovnog kečapa, testo premažite domaćim sokom od paradajza uz dodatak začina poput bosiljka i origana.

Poslednje, ali i ne najmanje važno pravilo kojeg bi trebalo da se pridržavate kod pripreme pice, jeste dobro zagrejana rerna. Pre nego što pleh sa picom stavite u rernu, ona mora da bude zagrejana na maksimalnoj temperaturi.

Vodite se ovim tajnama čuvenih italijanskih majstora i, naravno, uživajte u najboljoj domaćoj pici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti