• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Najveća greška princeze Dajane zbog koje nedeljama nije mogla normalno da jede

Vreme čitanja: oko 2 min.

U javnost je iznela jedno priznanje koje joj je kasnije zadalo velike muke

  • 0
Princeza Dajana Foto: Profimedia

Princeza Dajana priznala je da obožava poširani losos tokom ručka na jednom od njenih dobrotvornih događaja, priseća se njen poslednji kuvar Daren Mekgradi. Ali ovo otkriće proširilo se poput požara među ljudima koji su pozivali princezu od Velsa na obroke.

Njeni domaćini, želeći da joj udovolje, počeli su da pripremaju samo poširani losos gde god bi se ona pojavila.

- Mesec dana od te izjave, princeza je ušla u kuhinju i rekla 'Darene, umirem od gladi. Šta je za ručak?'. Ogovorio sam joj da je ručak skoro spreman - priseća se kuvar i nastavlja - 'Oh, molim vas, recite mi da to nije poširani losos. Šta se to dešava? Kuda god krenete, svi služe poširani losos'. Čim je otišla, nazvao sam kuhinju i rekao da pripreme piletinu na žaru.

Mekgradi je 11 godina radio kao kuvar kraljice Elizabete II, pre nego što se 1993. godine preselio u Kensingtonsku palatu i radio za princezu od Velsa. Ostao je na usluzi Dajani i njenim sinovima Hariju i Vilijamu do njene smrti 1997.

Queen Elizabeth II, kraljica Elizabeta II Foto: Tanjug/AP

Princeza Dajana nije jedina pripadnica kraljevske porodice za koju se znalo da voli lososa. Kraljica Elizabeta II prikazana je u popularnoj Netfliksovoj seriji The Crown takođe kao ljubitelj lososa. I Mekgradi je ovo potvrdio kao verodostojno.

Mekgradi je primetio da je kraljica prilično disciplinovana kada je o ishrani reč, iako joj je vojska ugostitelja i kuvara bila na usluzi. Kad je sama, obično traži ribu sa roštilja ili poširanu. Za prilog obično jede povrće i salatu izbegavajući krompir i skrob uopšte.

- Mogla je da jede šta god poželi, ali upravo ta disciplina je čini zdravom i vitalnom.

Ipak, jedan porok je ipak obuzeo, a to je strast prema čokoladi, ali čak i kada je o ovoj poslastici reč, ona konzumira samo onu crnu sa što većim procentom kakaa. A omiljena grickalica joj je tamna čokolada punjena nanom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti