• 7
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prava srpska proja se pravi samo po ovom receptu: Sastojke već imate u kući, isprobajte je već danas

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept koji se prenosi s kolena na koleno

  • 7
kukuruzni kolač, proja, slatka, corn cake Foto: Shutterstock

Prava srpska proja se pravi samo i isključivo na ovaj način, a svojim ukusom oduševiće sve ukućane. Ne oklevajte da je isprobate još danas.

Priprema:

600 grama sveže mlevenog, prosejanog kukuruznog brašna staviti u posudu za mešanje. Brašno posoliti i dodati 180 grama maslaca, 5 jaja i 1 kafenu šolju kravljeg mleka.

Sve zajedno mešati 10 minuta, a tada dodati još mleka, da masa postane ređa.

Okrugao pleh namazati maslacem, masu usuti u pleh i peći na umerenoj vatri.

Kad proja počne da rumeni, uzeti nož, umakati ga u rastopljeni puter i nedopečenu proju iseći u male kvadrate.

Sad je ponovo staviti u rernu i peći dok sasvim ne porumeni.

Služiti jelo uz podvarak, sarmu ili kiseli kupus, a može i kao predjelo.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • J...

    19. januar 2021. | 18:13

    Moja baba je pravila proju samo od projnog brasna vode soli i sode bikarbone!!

    Podelite komentar

  • Baba Cana

    19. januar 2021. | 17:15

    Prava srpska proja se pravi bez jaja .Pomesaju se belo kukuruzno i psenicno brasno ,mlaka voda sa kvascem I soli I doda se na kraju kasika masti.To je recept za pravu ,srpsku ,starinsku proju .Sve ostalo su noviji recepti .

    Podelite komentar

  • D. M.

    19. januar 2021. | 17:53

    Prava Srpska!! Od kukuruza koji je došao iz Amerike i naravno po našem starom običaju i maslac, koji se od davnina koristio u našim domovima!

    Podelite komentar