• 9

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za pikantni gulaš sa makaronama: Bolji je od mađarskog, nećete moći da mu odolite!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo kuvano jelo je pravi gastronomski praznik

  • 9
foto Pixabay foto Pixabay

Ako vam je ponestalo ideja za kuvanje, a volite kuvana jela, isprobajte pikantni gulaš sa makaronama. Brzo se priprema, ne zahteva posebnu umešnost domaćice, a idealan je za hladne dane, kad vam treba dodatna energija da se zagrejete.

Sastojci:

  • 500 gr svinjskog mesa
  • 3 veće glavice crnog luka
  • kašika masti
  • 2 kašike brašna
  • 2 kafene kašičice soli
  • 2 kafene kašičice suvog biljnog začina
  • 1 kafene kašičica bibera
  • 1 kafena kašičica aleve paprike
  • jedna suva ljuta papričica
  • pola kafene kašičice ljute tucane paprike
  • 500 gr makarona
  • kašika ulja

Priprema:

U šerpu stavite mast i ostavite da se rastopi. Dodajte sitnije iseckan crni luk, pa ga dinstajte dok ne postane staklast. Dok se luk dinsta, sipajte preko njega malo soli i malo vode.

U izdinstan luk spustite meso isečeno na kockice, pa nalijte vodom i kuvajte.

Dok se meso kuva, u drugu šerpu sipajte vodu, malo je posolite i sipajte kašiku ulja, pa kad voda provri spustite makarone. Povremeno promešajte varjačom da se makarone ne bi zalepile za dno šerpe.

Kad se makarone skuvaju, skinite šerpu sa ringle i odmah poklopite posudu. Makarone će upiti višak vode i biće rastresite. Ako slučajno u šerpi ostane još vode, procedite makarone.

Dok završite kuvanje makarona i one nabubre, meso za gulaš će biti skuvano. Trebalo bi da bude mekano, ali ne toliko da se raspada.

U zasebnoj posudi izmešajte brašno, alevu papriku, tucanu ljutu papriku i dva decilitra vode, dobro umutite i sipajte u gulaš, pa ostavite da se gulaš kuva još 5 minuta. Pred kraj kuvanja u šerpu dodajte suvu ljutu papričicu.

Služite gulaš sa skuvanim makaronama i sezonskom salatom.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Vesna

    24. januar 2021. | 17:02

    U gulas i paprikas NE IDE BRASNO, pobogu!

    Podelite komentar

  • Ax

    24. januar 2021. | 18:54

    Gulaš se pravi od junetine to je kao prvo. O brašnu u gulašu zaista ne bi komentarisao, jer je to zaista smešno. Brašno ovde služi kao cement, a kad cement stigne u stomak pravi haos. Ovo što ste predstavili možda je i ukusno, ali definitivno nije gulaš. Ovo se recimo u HR zove saft, naravno to je Germanizam.

    Podelite komentar

  • Sanja

    24. januar 2021. | 19:39

    U gulaš od svinjskog mesa dodam par kašika paradajz pirea i kašičicu pekmeza od šljive pri kraju spremanja,brašno ne dodajem. Pekmez od šljive da gulašu prelep ukus. Inače ako ga spremam od junećeg mesa onda dodam kašičicu senfa ili samo meso kad iseckam natrljam sa malo senfa i vrlo sitno seckanog ruzmarina a dodam pri kraju dinstanja i 1dl rozea (vina). Probajte ,ukus je odličan.

    Podelite komentar