Recept za pikantni gulaš sa makaronama: Bolji je od mađarskog, nećete moći da mu odolite!
Ovo kuvano jelo je pravi gastronomski praznik

foto Pixabay
Ako vam je ponestalo ideja za kuvanje, a volite kuvana jela, isprobajte pikantni gulaš sa makaronama. Brzo se priprema, ne zahteva posebnu umešnost domaćice, a idealan je za hladne dane, kad vam treba dodatna energija da se zagrejete.
Sastojci:
- 500 gr svinjskog mesa
- 3 veće glavice crnog luka
- kašika masti
- 2 kašike brašna
- 2 kafene kašičice soli
- 2 kafene kašičice suvog biljnog začina
- 1 kafene kašičica bibera
- 1 kafena kašičica aleve paprike
- jedna suva ljuta papričica
- pola kafene kašičice ljute tucane paprike
- 500 gr makarona
- kašika ulja
Priprema:
U šerpu stavite mast i ostavite da se rastopi. Dodajte sitnije iseckan crni luk, pa ga dinstajte dok ne postane staklast. Dok se luk dinsta, sipajte preko njega malo soli i malo vode.
U izdinstan luk spustite meso isečeno na kockice, pa nalijte vodom i kuvajte.
Dok se meso kuva, u drugu šerpu sipajte vodu, malo je posolite i sipajte kašiku ulja, pa kad voda provri spustite makarone. Povremeno promešajte varjačom da se makarone ne bi zalepile za dno šerpe.
Kad se makarone skuvaju, skinite šerpu sa ringle i odmah poklopite posudu. Makarone će upiti višak vode i biće rastresite. Ako slučajno u šerpi ostane još vode, procedite makarone.
Dok završite kuvanje makarona i one nabubre, meso za gulaš će biti skuvano. Trebalo bi da bude mekano, ali ne toliko da se raspada.
U zasebnoj posudi izmešajte brašno, alevu papriku, tucanu ljutu papriku i dva decilitra vode, dobro umutite i sipajte u gulaš, pa ostavite da se gulaš kuva još 5 minuta. Pred kraj kuvanja u šerpu dodajte suvu ljutu papričicu.
Služite gulaš sa skuvanim makaronama i sezonskom salatom.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Robert
Ne možeš da ga zoveš gulaš,ako je bolji od gulaša....gulaš je madjarsko jelo,tako da smisli neki drugi naziv
Nc19
Dedere još brašna natovar, nema štednje. Zar se meso ne bi trebalo dinstat i tak to.. Neg, natovar sve i kuvaj, biće super. Da li ljudi koji objavljuju ovakve članke, imaju ikakve osnove o onome o čemu pišu...
Mia
Kakvi brašno u gulaš, junetina,aleva paprika, začine, ko hoće djem od šljive, i crnu čokoladu za lepši ukus, i gulaš zahteva dosta luka,za ukus a i gustine