• 5

Vreme čitanja: oko 2 min.

Napravite božanstvenu "cunami tortu": Ubrzo će vam biti jasno zašto se tako zove

Vreme čitanja: oko 2 min.

Snažan talas dobrog ukusa

  • 5
Cunami torta Foto: Youtube/Printscreen/ Flor de Farinha - Confeitaria e Comida Caseira

Neosporno je da će vam ovaj kolač pružiti ukus kakva do sada sigurno niste probali, a najviše će mu se obradovati ljubitelji čokolade. Ali, nije samo ukus ono što će vas obradovvati, već i sam način pripreme koji definitvno pobija sve klišee kulinarskih umeća.

Sastojci:

Za testo:

  • 3 jaja
  • 1 šolja šećera
  • 2 šolje pšeničnog brašna
  • 1/2 šolje čokolade u prahu
  • 150 ml vode
  • 30 ml ulja
  • 1 kašičica praška za pecivo

Za nadev:

  • 2 pakovanja kondenzovanog mleka
  • 1 konzerva krema
  • 400 ml mleka
  • 4 kašike od kukuruznog skroba
  • 150 g bele čokolade
  • 150 g tamne čokolade
  • 1 kašike čokolade u prahu

Za beli premaz:

  • 1/2 konzerve kondenzovanog mleka
  • 50 g bele čokolade
  • 1 konzerva krema

Za čokoladnu glazuru:

  • 1/2 konzerve kondenzovanog mleka
  • 50 g tamne čokolade
  • 1 konzerva krema

Priprema:

Pomešajte satojke sa testom, s tim da na kraju dodajte brašno i čokoladu u prahu, kašiku po kašiku, uz neprestano mešanje mikserom.

Zatim dodajte prašak za pecivo i izmiksujte, a onda smesu isipajte u kalup. Za to vreme napravite nadiev od gore navedenih sastojaka, tako što u kondenzovano mleko dodajete mleko, a zatim dodati ostale sastojke redosledom u šerpu koju ćete postaviti na tihu vatru uz neprestano mešenaje.

Kada se smesa na vatri zgusne, dodajte gotovi krem i ponovo dobro promešajte. Podelite smesu u dve posude. U prvi krem stavite rendanu belu čokoladu, a u drigi crnu čokoladu. Dobro promešajte oba krema.

Vratimo se na patišpnj koji ste ispekli u rerni, a zatim oblikovali kalupom željenog prečnika. Dok je još u plastificiranom obruču (kalupu) na testo nanestite beli fil, a zatim nanesite drugi kolut patišpanja koji ste natopili čokoldanim mlekom, a na njega nanesite crni fil, pa ponovo prekrijte patišpanjem.

Kondenzovano mleko, krem i belu čokoladu zagrejte na tihoj vatri, a zatim pojačajte vatru i mešajte do tačke ključanja, pa ostavite da se ohladi dok po istom principu pravite čokoldanu glazuru. Na tortu nanestite prvo beli, a zatim krem od crne čokolade, odnosno glazuru, a zatim polako izvadite kalup. Glazura će nakon toga sama da prelije tortu.

Uživajte u pripremi i savršenom ukusu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Luka Crnogorac

    28. januar 2021. | 16:29

    Mmmm izgleda bas ukusno ,ima li neka domacica da mi napravi ovaj slatkis,poljubicu je u obraz

    Podelite komentar