• 1

Za punjene krofne od krompira neće vam trebati više od 300 dinara: Osvajaju na prvi zalogaj

, Telegraf

Slana varijanta popularnog testa

  • 1
krofne od krompira jelo krompir hrana

Foto: Shutterstock

Krofne su omiljena poslastica, ali mogu biti i ukusan slaniš. Napravite testo malo drugačije nego za klasične krofne, pa ga nafilujte ukusnim slanim nadevom i pecite na uobičajen način.

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 100 gr putera
  • 2 jajeta
  • 4 kašike brašna
  • kesica praška za pecivo
  • so, ulje

Nadev:

  • 200 gr šunke
  • žumance
  • dve supene kašike prezli
  • pola kafene kašičice majorana

Priprema:

Skuvajte krompir u ljusci, oljuštite ga i ispasirajte, pa mu dodajte razmekšan puter, jaja, brašno, prašak za pecivo i malo soli. Testo dobro umesite, pa ga razvucite na oko santimetar debljine i potom čašom ili modlom odvajajte diskove.

Iseckajte šunku, umešajte žumance, dve kašike prezli i pola kafene kašičice majorana. Na polovinu diskova kašičicom, na sredinu, nanesite pripremljen nadev. Ostalim diskovima preklopite nadevene i blago im pritisnite ivice da se spoje. Pržite krofne na zagrejanom ulju.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ljuba

    Divno izgleda.. stvarno prelepo. Moram ovo probati da napravim. Hvala za recept.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima