• 7
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pomfrit iz rerne, uz 2 sastojka koji mu daju neodoljiv ukus: Recept za savršen prilog uz svaki ručak

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Minimalna količina ulja i besprekorna hrskavost

  • 7
Pomfrit iz rerne; foto screenshot Youtube/Kuhajipeci Pomfrit iz rerne; foto screenshot Youtube/Kuhajipeci

Pomfrit je omiljeni prilog uz većinu jela od mesa. Ono što, međutim, mnoge tera da stave pomfrit na listu nepoželjnih priloga jeste velika količina ulja koju krompir upije dok se prži.

Visprene domaćice pronašle su odlično rešenje – pomfrit iz rerne koji je jednako hrskav kao i onaj iz friteze ili tiganja, ali uz minimalnu količinu ulja.

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 3 pune kašike palente
  • aleva paprika
  • suvi začin
  • biber
  • 2 kašike ulja

Priprema:

Oljuštite krompir, pa ga iseckajte na osmine.

Sjedinite kukuruzno brašno, alevu papriku, suvi začin i biber, pa u tu smesu uvaljajte krompir.

Tepsiju obložite papirom za pečenje, spustite uvaljan krompir na papir, blago ga poprskajte uljem i stavite u rernu. Krompir bi trebalo da pečete na 250 stepeni dok ne porumeni.

Zahvaljujući palenti pomfrit iz rerne će biti hrskav, a začini će mu dati poseban šmek.

Služite uz bilo koje jelo od mesa i sezonsku salatu.

Prijatno!

Video: Potreban je samo minut za preukusan početak dana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • tea

    28. februar 2021. | 10:52

    jedino sto vremenski malo duze traje,minimum 45 min.

    Podelite komentar

  • Fenix

    28. februar 2021. | 16:14

    Redovno pravim ponfrit iz rerne, zbog masnoća i kalorija, ali ništa nije kao ponfrit pržen u ulju... njam njam... jednostavno nije isto...

    Podelite komentar

  • 🥔

    28. februar 2021. | 17:47

    Krompir je keva !

    Podelite komentar