• 0

Čokoladni sufle iz šolje, praznik za nepca: Gotov za 12 minuta, bez trunčice brašna

, Telegraf

Danas je Dan suflea, poslastice koja se brzo sprema i još brže pojede

  • 0
kuhinja, kolači, recepri, sufle

Foto: Shutterstock

Ko još može da odoli sočnoj i hrskavoj poslastici od čokolade? Napravite sufle bez brašna i priuštite sebi i svojim najmilijma potpuni užitak za nepca.

Sastojci:

  • 120 gr crne čokolade
  • 6 jaja
  • 2 kašike milerama
  • 2 kašičice ruma
  • maslac, šećer

Priprema:

Čokoladu otopite na pari ili u mikrotalasnoj, pa joj dodajte žumanca, rum i mileram, a zatim sve dobro promešajte.

U drugoj posudi umutite belanca u čvrst sneg. Smesu od belanaca malo po malo dodajte u smesu sa čokoladom dok ne dobijete kompaktnu teksturu.

Keramičke posude premažite maslacom i sa svih strana pospite šećerom. Ulijte smesu u posudice, a nožem odozgo odstranite višak mase za sufle i poređajte posude na tepsiju, pa tepsiju stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Ostavite da se sufle peče 12 minuta dok se smesa ne podigne.

Uživajte u sufleu dok je topao.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima