• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za Švarcvald tortu smo svi čuli: Ovo je brži i jednostavniji recept za podjednako ukusan slatkiš

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zasladite sebi vikend!

  • 0
švarcvald kolač

Printskrin: Youtube/ Domaći Recepti

Slatka, kremasta i osvežavajuća poslastica garantovano će oduševiti sve ukućane. Ovaj recept će vam komšinica garantovano tražiti.

Sastojci:

 

  • 300 grama mlevenog keksa
  •  

  • 100 grama otopljenog maslaca
  •  

  • oko 100 ml mleka, po potrebi
  •  

  • 30 grama čokolade u prahu ili kakaa
  •  

 

Žele od višanja:

  • 500-600 grama višanja
  •  

  • 200 grama kristal šećera
  •  

  • 60 grama gustina
  •  

 

Glazura:

  • 200 grama čokolade
  •  

  • 3 kašike ulja
  •  

 

Beli deo:

  • 200 gr krem sira
  •  

  • 200 ml slatke pavlake
  •  

  • šećer u prahu po želji 
  •  

 

Priprema:

 

Mlevenom keksu dodati otopljen maslac i kakao, pa dobro promešati. Zatim dodati mleko, ukoliko je potrebno tako da masa ne bude previše tečna. U kalup ili pleh dimenzija 30 x 20 cm staviti masu za koricu pa je poravnati.

Očišćene višenje ocediti od soka, pa soku dodati vode koliko je potrebno da se dobije 400 ml tečnosti.

Višnje staviti u šerpu u kojoj će se kuvati, dodati šećer i polovinu mešavine soka i vode. Sve staviti na vatru da provri.

Za to vreme ostatak soka i gustin izmešati. Kada masa u šerpi provri, kuvati je par minuta, dodati razmućeni gustin i mešati dok se ne zgusne.

Skuvani fil preliti preko kore i poravnati. Ukoliko je potrebno protresite pleh kako bi se fil ravnomerno rasporedio.

Ostaviti da se prohladi na sobnoj temperaturi, a za to vreme otopite čokoladu sa dodatkom ulja na pari.

Otopljenu čokoladu prelijte preko fila od višanja i ostavite da se sve ohladi prvo na sobnoj temperaturi, a potom ostavite kolač u frižideru.

Krem sir sjedinite sa šećerom u prahu, a potom dodajte umućenu slatku pavlaku. Ova dva fila sjedinite špatulom, a ne mikserom kako biste izbegli to da previše umutite pavlaku.

Beli fil staviti preko sloja od čokolade i kolač je gotov.

Dekorišite po želji.

Prijatno!

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti