• 0

Najbolji recept za hrskav domaći čips: Ukus će vas garantovano oduševiti

, Telegraf

Jednostavno se sprema i jeftin je

  • 0
čips

Foto: Pixabay

Kupovni čips često sadrži veliku količinu kozervansa i aditiva. Predstavljamo vam domaći recept za čips koji možete da pripremite za kratko vreme, uz začine koje sami odaberete.

Sastojci:

  • 2 krompira
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1/2 kašičice aleve paprike (po želji)
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu (po želji)
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Krompir isecite na vrlo tanke kriške oštrim nožem. Da biste komadiće čipsa zaista dobro osušili, koristite papirnati ubrus. Preko čipsa prelijte maslinovo ulje i dobro začinite svaki listić krompira.

U pleh postavite papir za pečenje i zagrejte rernu na 220 stepeni. Pecite listiće krompira dok ne postanu hrskavi, oko 20-25 minuta. Obavezno ih pustite da se potpuno ohlade pre služenja kako bi ostali lepi i hrskavi.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima