• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lako se sprema, a slatko jede: Pasulj na vodi idealan za dane posta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukusom ne odudara od verzije napravljene na ulju

  • 0
Beli pasulj Foto: Shutterstock

Pasulj je jelo na kome su odrasle generacije u našoj državi. Priprema je veoma jednostava, pa ne čudi što u Srbiji postoji i narodna izreka "prosto kao pasulj". Ovaj recept poslužiće vam u danima posta na vodi, a budući da sadrži dosta povrća, ukusom neće odudarati od verzije napravljene na ulju.

Sastojci: 

  • 500 gr belog pasulja
  • 250 gr crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 suva paprika
  • 2 kašike brašna
  • so, biber, aleva paprika

Priprema: 

Pasulj operite, odvojite zrna koja nisu zdrava i potopite ga u vodu da prenoći. Sutradan procedite, nalijte ponovo vodom i stavite da provri.

Kada provri, ponovo procedite i nalijte vodom da prekrije sva zrna, odnosno da ogrezne.

Luk, šargarepu i suvu papriku sitno iseckajte, pa dodajte pasulju i kuvajte dok zrna potpuno ne omekšaju.

Brašno razmutite u 100 ml hladne vode, dodajte alevu papriku i sipajte u pasulj koji vri. Dodajte so i biber po ukusu, pa jelo sklonite sa šporeta.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti