• 0
 ≫ 

Posni pirinač sa spanaćem iz rerne: Brzo se sprema, još brže nestaje

 ≫ 

Može biti prilog, ali i glavno jelo uz sezonsku salatu

  • 0
Pirinač

Foto: Printscreen/Youtube/Serpica Recepti

Ovo je brzo i ukusno jelo za dane posta. Budući da nije previše kalorično dobro će poslužiti i ako vodite računa o ishrani. Može biti prilog, ali i glavno jelo uz sezonsku salatu.

Sastojci:

 

  • 500 gr pirinča
  •  

  • 1 glavica crnog luka
  •  

  • 3 čena belog luka
  •  

  • 1/2 veze peršuna
  •  

  • 250 gr spanaća, svežeg ili smrznutog
  •  

  • 100 ml ulja
  •  

  • 1 manja šargarepa
  •  

  • so, biber, začini po ukusu
  •  

 

Priprema:

 

Pirinač operite i skuvajte. Crni i beli luk iseckajte sitno pa ih dodajte pirinču. Peršun i spanać možete iseckati sitno ili izblendati i sve dodati u pirinač. Dodajte ulje, začine i sve stavite u vatrostalnu posudu. Odozgo narendajte manju šargarepu.

Rernu zagrejte na 220 stepeni i jelo pecite oko 20 minuta.

Prijatno!

Video: Posni, zdravi, brzo se prave... Ovi kolačići su idealni za nedeljni doručak

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA