• 6
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Musaka od krompira i pirinča: Jednostavan recept za posni ručak

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

U danima posta, musaka od krompira može biti kompletan ručak, ali je i idealan prilog uz meso

  • 6
Musaka, krompir, hrana, kuhinja, recepti Foto: Shutterstock

U pripremi ručka, najvažnije je da bude ukusan, zasitan, ali i da se brzo priprema. Recept za ovu musaku zadovoljava sva tri kriterijuma. Za ljubitelje krompira, ovo će biti idelan obrok. U danima posta, musaka od krompira i pirinča može biti kompletan ručak, ali je i idealan prilog uz meso.

Sastojci:

  • 600 gr krompira
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 50 gr pirinča
  • 100 ml ulja
  • so, biber, začini po ukusu
  • voda

Priprema:

Krompir oljuštite i isecite na deblje listove. Pirinač operite, a luk isecite na rebarca. Pripremljen krompir začinite po ukusu i polovinu količine poređajte u tepsiju podmazanu uljem. Preko krompira rasporedite sav pirinač (koji ne treba da bude kuvan), a preko pirinča luk i ponovo blago začinite. Završite ređanje musake drugom polovinom krompira, pa prelijte uljem, a potpom nalijte vodom tako da dodiruje gornji sloj krompira.

Rernu zagrejte na 220 stepeni i musaku pecite oko 40 minuta, vodeći računa da ne zagori.

Musaku služite uz sezonsku salatu i uživajte.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Pa '63

    10. april 2021. | 10:20

    Treba preliti vodom, malo iznad povrsine (dosipati jos ako treba) da bude socno. Lepo je kada se gore sloze reznji slanine, kada nije posni rucak. Prijatno!

    Podelite komentar

  • Ja

    10. april 2021. | 11:04

    Моја мама то зове "пекарски кромпир".

    Podelite komentar

  • dejan

    10. april 2021. | 11:07

    splacine.

    Podelite komentar