• 0

Da li ste probali saće testeninu? Hrskava i sočna, puna kačkavalja i mesa, bolja od lazanje i pice

Korisnici društvenih mreža masovno šeruju recept za testeninu koja se priprema drugačije od ostalih

  • 0
saće testenina; foto screenshot TikTok/bananalovesyoutoo

saće testenina; foto screenshot TikTok/bananalovesyoutoo

Saće testenina novi je gastronomski hit na društvenim mrežama. Reč je o pomalo neobičnom receptu za pripremu rigatoni testenine koja se ređa poput pčelinjeg saća, a posebno će se dopasti gurmanima.

Jer, pored testenine, u ovo jelo idu još i pelat i meso, ali i dosta kačkavalja koji daje poseban ukus.

Sastojci:

  • pakovanje rigatoni testenine
  • 250 gr kačkavalja u komadićima
  • 200 gr pelata
  • 300 gr mesa
  • 100 gr kačkavalja za posipanje

Priprema:

Skuvajte testeninu, procedite je i ohladite. U posudu sa obručom uspravno ređajte svaki komadić testenine, pa ga napunite kačkavaljem isečenim na štapiće.

Preko testenine sipajte pelat, a onda i mleveno ili sitno seckano meso koje ste prethodno izdinstali. Preko mesa obilno stavite izrendan kačkavalj i pecite u rerni dok se ne uhvati korica.

Tokom pečenja pelat i meso će „potonuti“ između poređane testenine, kačkavalj u testenini će se rastopiti, a gornji sloj će postati hrskav.

Izvadite posudu iz rerne, skinite obruč i secite testeninu kao tortu.

Jedite dok je toplo.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima