• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li ste probali saće testeninu? Hrskava i sočna, puna kačkavalja i mesa, bolja od lazanje i pice

Vreme čitanja: oko 1 min.

Korisnici društvenih mreža masovno šeruju recept za testeninu koja se priprema drugačije od ostalih

  • 0
saće testenina; foto screenshot TikTok/bananalovesyoutoo saće testenina; foto screenshot TikTok/bananalovesyoutoo

Saće testenina novi je gastronomski hit na društvenim mrežama. Reč je o pomalo neobičnom receptu za pripremu rigatoni testenine koja se ređa poput pčelinjeg saća, a posebno će se dopasti gurmanima.

Jer, pored testenine, u ovo jelo idu još i pelat i meso, ali i dosta kačkavalja koji daje poseban ukus.

Sastojci:

  • pakovanje rigatoni testenine
  • 250 gr kačkavalja u komadićima
  • 200 gr pelata
  • 300 gr mesa
  • 100 gr kačkavalja za posipanje

Priprema:

Skuvajte testeninu, procedite je i ohladite. U posudu sa obručom uspravno ređajte svaki komadić testenine, pa ga napunite kačkavaljem isečenim na štapiće.

Preko testenine sipajte pelat, a onda i mleveno ili sitno seckano meso koje ste prethodno izdinstali. Preko mesa obilno stavite izrendan kačkavalj i pecite u rerni dok se ne uhvati korica.

Tokom pečenja pelat i meso će „potonuti“ između poređane testenine, kačkavalj u testenini će se rastopiti, a gornji sloj će postati hrskav.

Izvadite posudu iz rerne, skinite obruč i secite testeninu kao tortu.

Jedite dok je toplo.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti