• 0

Recept za osvežavajući kolač sa jabukama, bez kapi ulja: Cela kuća će vam mirisati na vanilu i cimet

Idealna poslastica za one koji poste na vodi

  • 0
foto Pixabay

Ilustracija; foto Pixabay

Za neke kolače važi pravilo da što duže stoje, to su bolji. Ovo pravilo važi i za recept koji vam danas donosimo – kolač sa jabukama i cimetom, bez kapi ulja i bez jaja, zbog čega je prikladan za one koji poste na vodi.

Lako se pravi, nije skup, a veoma je izdašan i ukusan.

Sastojci:

  • 12 kašika šećera
  • 20 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 400 ml obične ili kisele vode
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 8 kašika mlevenih oraha
  • 4 kašike džema od kajsija
  • 500 gr jabuka
  • kesica cimeta
  • kesica vanilin šećera

Priprema:

U posudu stavite šećer, brašno, vodu, mlevene orahe, džem, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sve dobro izmešajte. Oljuštite 200 grama jabuka, pa ih izrendajte i dodajte smesi.

Pleh obložite pek papirom, pa ulijte smesu za kolač i pecite je 15 minuta.

Izvadite pleh iz rerne, pa na kolač poređajte preostale oljuštene jabuke, isečene na komade i pospite ih cimetom i vanilin šećerom. Vratite kolač u rernu da se dopeče.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima