• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Već pola veka - u sve se meša ljubav!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ne možemo da odolimo da ne budemo deo najlepših ljubavnih priča

  • 0
Dijamant Foto: Dijamant

Svima nam je važna. Svima nam vraća osmeh na lice. Svako joj se raduje. Ljubav.

Neko to kaže cvetom. Neko ne kaže, a zna se sve. Neko pesmom. Neko ušuškavanjem pred spavanje. Svi poljupcem. Mnogi toplim kiflicama. Uvijenim u krpu "da se ne hlade i sačekaju vas tople". Kiflice su obično punjene slatkim džemom, poljupcima, lepim uspomenama i najiskrenijim željama za neizmernu sreću.

Mada, ne moraju to biti kiflice.

Može i torta za rođendan, pita, tradicionalni porodični kolač... Na osnovu samo jednog pravila se bira recept. Uvek, ali uvek se bira omiljeno jelo drage osobe.

Jer, nekad nam nije dosta da jednostavno kažemo: Volim te. Poželimo nešto više.

Da kuhinja zamiriše na vanilin šećer, jer unuci osete taj miris čim kroče u kuću. Da je dočeka nespretna, a najslađa torta kada umorna dođe sa posla, misleći da su oni zaboravili rođendan.

Mislite da ne znamo koliko su nam u životu svima važni dragi ljudi? Koliko nam znači podrška porodice i prijatelja?

I te kako znamo. Zato se već pola veka mešamo. Ne možemo da odolimo da ne budemo deo najlepših ljubavnih priča. A znamo i da u ovom brzom i ludom vremenu nekada ne stižemo dovoljno puta da kažemo koliko nam je zapravo stalo. A istina je da se mnogo više volimo nego što stižemo da govorimo o tome.

Srećom, ukusni zalogaji univerzalni su jezik svake porodice. Istorija mnogih domova ispisana je upravo za stolom, iako najvažnije stvari nekada nisu ni izrečene.

Dijamant Foto: Dijamant

Dečiji musavi obraščići dokaz su mamine ljubavi. Kada zažmurimo od zadovoljstva na prvi zalogaj, mi u stvari primamo u srce najnežnije izjave ljubavi i privrženosti. A kada sa pažnjom pakujemo užinu za put, posao ili školu – mi pakujemo i naše zagrljaje i želje da se stigne sigurno, da se desi to unapređenje ili da padne koja petica. Ali, najvažnije je što pakujemo komadić našeg doma. Sa ljubavlju šaljemo poznate mirise koji nas podsećaju da uvek imamo svoju sigurnu luku u kojoj nam niko ne može ništa. Dom i prijatelji su naša baza i naš oslonac. Čuvajmo ih.

Ma šta “čuvajmo”?

Razmazimo ih!

Do neba i nazad. Izmamimo što više osmeha, pokrenimo što više zagrljaja i poljupčića. Ne zaboravite da u ovom slučaju – od viška ne da ne boli glava, nego dobijamo krila.

Baš na tim krilima ljubavi Dijamant je započeo svoj let još davne 1971. godine, kada je život bio mnogo jednostavniji, i kad je lansiran prvi margarin. Pionir i veteran ljubavnih priča je današnji Dijamant Classic, neizostavni sastojak svakog dobrog kolača. Priča se širila dalje margarinima sa različitim aromama i dodacima, i 50 godina kasnije, Dijamant i dalje zajedno sa svojim vernim potrošačima, piše najtoplije priče za porodičnim trpezama.

Hajde, sad. Rerna čeka na vaše izjave ljubavi, jer se ona, baš kao i Dijamant, u sve meša!

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti