• 0

Brzi recept za posni restovani krompir: Idealan i kao prilog i kao glavno jelo

, Telegraf

Brza i laka priprema, omogući će da jelo na vašem stolu bude za tili čas

  • 0
Restovani krompir

Foto: Printscreen/Youtube/Silvana's Kitchen

Restovan krompir jedan je od omiljenih načina za pripremu ovog povrća. Od jednostavnih namirnica idealan je i kao obrok i kao prilog uz ribu ili meso. Brza i laka priprema, omogući će da jelo na vašem stolu bude za tili čas.

Osim toga, ovaj recept pogodan je i za dane posta.

Sastojci: 

  • 1 kg krompira
  • 2 veće glavice crnog luka
  • 50 ml ulja
  • 1 kašika crvene mlevene paprike
  • so i biber po ukusu
  • sveži peršun

Priprema: 

Krompir operite i sa ljuskom stavite da se skuva.

Crni luk očistite i isecite na rebraca. U dublji tiganj stavite ulje i luk pa dinstajte na srednjoj temepraturi dok ne postane staklast.

Kada se krompir skuvao, oljuštite ga i isecite na deblje kolutove.

U izdinstani luk dodajte začine i sklonite sa šporeta. Dodajte kuvani krompir i sve dobro sjedinite.

Servirajte i pospite seckanim peršunom.

Prijatno!

Video: Hrskavi, neobični, a preukusni! Probajte da napravite harmonika krompiriće

 

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima