• 3
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Saznali smo koji je najlakši način da se belo meso odvoji od pileta: Trikovi profesionalnog kuvara

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za početak vam je neophadan oštar nož

  • 3

Jedna od omiljenih namirnica u Srbiji je belo meso koje se može spremati na bezbroj načina.

Osim što su ukusna pileća prsa su jedan od najboljih izvora proteina. Samo sto grama pilećeg belog mesa ima 31 gram proteina, bez previše masti ili kalorija.

Nakon što odabere svežu piletinu potrebno je da belo meso odvojite od ostatka pileta.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Ivan Čorbić (@corbathechef)

Sve i da nikada niste tranžirali meso uz savete Ivana Čorbića, profesionalnog kuvara, pileći file ćete iseći za tili čas.

Detaljan postupak pogledajte u videu na početku teksta.

Video: Otkoštavanje batka i karabataka je veoma jednostavno: Profesionalni kuvar vas uči

Video: Trikovi profisionalnog kuvara: Evo kako najlaške da odvojite batak i karabatak sa pileta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • 534

    2. maj 2021. | 14:30

    Bravo. Nama su sati bili potrebni da odvojimo belo meso. Odo da kupim 7 pileta odmah.

    Podelite komentar

  • Pekmen

    2. maj 2021. | 18:38

    Ovaj je zalutao u ovom poslu. Bolje da se drzi kuvanja ovo nek ostavi nekom spretnijem.

    Podelite komentar