• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako da iskoristite vaskršnja jaja: Recept za zapečenu pastu sa šunkom i pavlakom, prste da poližeš!

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jednostavno, brzo i ukusno

  • 0
Makaroni, sir, origano, pasta Foto: Shutterstock

Posle proslave Vaskrsa u svakom domaćinstvu ostane barem desetak ofarbanih jaja koje domaćice ne znaju kako da utroše.

Jedno od dobrih rešenja je pravljenje zapečene paste sa jajima, šunkom, mladim lukom i pavlakom.

Sastojci:

  • pakovanje testenine
  • 6 barenih jaja
  • 200 gr šunke
  • vezica mladog crnog luka
  • 200 ml kisele pavlake

Priprema:

U šerpu sipajte vodu, pa kad provri dodajte makarone i kuvajte dok ne omekšaju. Potom skinite šerpu sa ringle, stavite poklopac da makarone nabubre, a onda ih procedite.

U vatrostalnu posudu koju ste premazali uljem ili puterom stavite red makarona, preko njih poređajte oljuštena obarena jaja isečena na kolutove, šunku iseckanu na kockice i mladi crni luk iseckan na kolutiće.

Prekrijte ostatkom obarenih makarona, pa prelijte pavlakom i stavite u rernu da se zapeče dvadesetak minuta.

Služite toplo, uz jogurt ili zelenu salatu.

Prijatno!

Video: Kako da prepoznate svežu piletinu i kako najlakše da odvojite belo meso?!

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti