• 0

Lagana prolećna musaka sa piletinom i povrćem: Recept za brzu i ukusnu večeru

, Telegraf

Idealna je i za gurmane, ali i za one koji se pridržavaju režima ishrane bez ugljenih hidrata

  • 0
foto Pixabay

foto Pixabay

Posle prvomajskih i uskršnjih praznika mnogi su se zasitili teške hrane, roštiljskog mesa, prasetine i jagnjetine, pa biraju da spremaju laganije obroke. Jedan od njih je i prolećna musaka sa piletinom i povrćem.

Prednosti ove musake u odnosu na onu klasičnu sa krompirom su u tome što se brže sprema i što ne sadrži skrobno povrće, pa je zato praktična i za one koji su na keto režimu ishrane i žele da izgube višak kilograma.

Sastojci:

  • 350 gr pilećeg filea
  • 1 sveža paprika
  • glavica crnog luka
  • 2 stabljike celera
  • 100 gr sira
  • 150 ml mleka
  • 1 jaje
  • so, biber, bosiljak

Priprema:

Obarite pileći file, pa ostavite da se ohladi i potom iseckajte meso na sitne kockice.

Papriku i celer takođe iseckajte na kockice, a crni luk na rebarca, pa sve povrće kratko prodinstajte na maslinovom ulju.

U vatrostalnu posudu sipajte izdinstano povrće, dodajte iseckan pileći file, pa prelijte mešavinom od mleka, jaja i sira.

Zapecite u rerni na 200 stepeni dok se ne uhvati korica. Po želji, ukrasite svežim listićima bosiljka i čeri paradajzom. Služite toplo, sa sezonskom salatom ili jogurtom.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima