• 0

Novi način kuvanja pirinča: Ako ga spremite sa jednim neobičnim sastojkom, biće neverovatno ukusan

, Telegraf

Ova namirnica može se služiti kao predjelo, glavno jelo ili kao prilog uz ribu i meso

  • 0
Rižoto, pilav, đuveč

Foto: Shutterstock

Većina ljudi voli da jede pirinač u svim oblicima, a možda vam se ponekad učini da ga jedete na isti ili sličan način. Savršeni pirinač mora da bude umereno meko skuvan, rastresit, ne previše začinjen... Gotovo da je kuvanje pirinča postalo prava nauka.

Međutim, malo je poznato da ova namirnica, koju Kinezi koriste u svakodnevnoj ishrani, može da bude pripremljena i sa čajem.

Listovi aromatičnih čajeva su savršen sastojak ukoliko želite da se poigrate sa ukusom pirinča. Svaka vrsta čaja daće potpuno novu notu vašem jelu.

Kada je način pripreme u pitanju, šolju pirinča kuvamo u vodi  sa 1 do 2 vrećice čaja ili umesto vode koristimo već skuvani i proceđeni čaj.

Ukoliko imate nedoumicu koji čaj da koristite, kuvari predlažu da to bude crni koji će pirinču dati zadimljenu notu.

Zeleni čaj, pak, daje specifičan ukus i divnu zelenu boju.

Ukoliko volite specifičnije ukuse, ovom prilogu dodajte jasminov čaj ili se možete poigrati sa čajevima po svom ukusu.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima