• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šareni prolećni mafini sa povrćem: Recept za laganu večeru koja je spremna za pola sata

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kad nemate vremena za kuvanje, a jede vam se nešto ukusno i zdravo, ovi mafini su pravi izbor

  • 0
Šareni prolećni mafini sa povrćem; foto screenshot Youtube/Frische Rezepte

S prvim prolećnim danima tezge na pijacama i odeljci sa povrćem u marketima krcati su tikvicama, mladim lukom i šargarepom. Upravo ova tri sastojka čine bazu šarenih prolećnih mafina koji su idealni za brzu, zdravu i ukusnu večeru.

Za njihovu pripremu neće vam biti potrebno duže od pola sata.

Sastojci:

  • 1 tikvica
  • veza mladog crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 3 kašike brašna
  • 4 kašike vode
  • 1 jaje
  • ulje, biber, so

Priprema:

Operite povrće pod mlazom hladne vode. Tikvicu isecite na kocke srednje veličine, šargarepu na nešto sitnije kocke, a luk na rebarca.

Prodinstajte povrće u tiganju u koji ste prethodno sipali malo ulja. Posle desetak minuta skinite tiganj sa vatre.

U zasebnoj posudi umutite brašno, vodu, so, biber, jednu kašiku ulja i jedno jaje. U tu smesu dodajte izdinstano povrće, pa sve dobro izmešajte varjačom.

Kalup za mafine premažite uljem, pa ulijte smesu i pecite mafine u rerni 15 minuta na 180 stepeni. Po želji, možete ih posuti izrendanim kačkavaljem dok su još topli ili ih služiti sa pavlakom, jogurtom ili sirom.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti