• 0

Mafini sa malinama i čokoladom: Recept za izdašne i meke kolačiće koji će vam popraviti raspoloženje

, Telegraf

Priprema je laka i brza, a dodatni bonus je što ovi mafini nisu skupi i mogu duže da stoje

  • 0
mafini, maline, mafin, voće

Foto: Pixabay

Želja većine domaćica je da spreme ukusan desert, koji neće biti skup i koji joj neće oduzeti previše vremena. Mafini ispunjavaju oba uslova.

Pored toga, ono što je najbolje kod mafina je što ostaju sveži i posle 2-3 dana,  jer imaju ulje koje zadržava svežinu, više nego kada koristite maslac.

Sastojci:

  • 150 gr brašna
  • 135 gr šećera
  • 30 gr kakaa
  • kesica praška za pecivo
  • pola kašičice soli
  • 1 jaje
  • 80 ml mleka
  • 75 ml ulja
  • 1 kašičica vanila arome
  • 120 gr kisele pavlake
  • 160 gr  zamrznutih malina
  • 80 gr čokolade

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni.  U velikoj posudi  pomešajte brašno, kakao, šećer, prašak za pecivo i so.

U drugoj posudi umutite jaje, mleko, ulje i aromu vanile. Zatim pomešajte suve i mokre sastojke dok se ne sjedine, pa dodajte kiselu pavlaku, zamrznute maline i čokoladu iseckanu na komadiće. Sve lagano promešajte.

Kašikom dodajte testo u papirne korpice za mafine. Pecite u rerni na 200 stepeni, najviše 20 minuta.

Poslužite toplo.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima