• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukusan, prolećni ručak koji ćete spremiti lako: Recept za zapečene hrskave tikvice sa sirom

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kada vam ponestane inspiracije, tikvice su pravi prolećni izbor za ukusan obrok

  • 1
Pohovane tikvice Foto: Youtube/ Jelenajela Petrović

Pečene tikvice su savršen izbor za prolećni i letnji obrok, bez obzira da li ih jedete kao glavno jelo ili kao prilog.

Ukoliko vam je ponestalo inspiracije čime ćete obradovati ukućane za ručak, ovaj recept je savršen za vas.

Za njihovu pripremu vam je potrebno samo nekoliko namirnica koje verovatno već imate u svojoj kuhinji.

Sastojci:

  • 2 mlade tikvice
  • 5 kašika pšeničnog brašna
  • 3 kašike prezli
  • 5 kašika kukuruznog brašna
  • 1 kašičica crvene mlevene paprike
  • 100 grama narendanog kačkavalja
  • 3 čena belog luka
  • 3 jaja
  • 50 grama sira
  • 1 puna kašika kisele pavlake
  • so, susam, kim
  • peršunov list

Priprema:

Tikvice oljuštite i isecite na tanke listiće pa posolite. Izmešajte ih i ostavite 15 minuta da se višak tečnosti oslobodi. Ocedite vodu pa u tikvice dodajte iseckani beli luk.

U činiju stavite sir i pavlaku, izmešajte pa dodajte jaja i izrendan kačkavalj. Mešajte dok se sve ne sjedini. Brašno kukuruzno i pšenično, prezle i crvenu papriku pomešajte u posebnoj činiji.

List tikvice umočite u jaja, pa u mešavinu brašna, pa ponovo u jaja i brašno. Tepsiju podmažite uljem i ređajte tikvice. Preostalu smesu od jaja prelijte preko tikvica i naseckajte peršunov list.

Odozgo sve pospite susamom. Pecite na 210 stepeni oko 30 minuta.

Prijatno!

Video: Brzo, slasno, efikasno: Kolačići od banane i kokosa, osvojiće sve ljubitelje zdravog života

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Dana

    24. maj 2021. | 13:17

    Pravila. Nije za preporuciti, na zalost.

    Podelite komentar