• 2
 ≫ 

Nešto drugačije za doručak: Recept za punjene zemičke, spolja hrskave, a unutra sočne

 ≫ 

Ako više nemate ideja za zanimljiv i ukusan jutarnji obrok, neobična pogačica sa jajima je idealno rešenje

  • 2
Zemička jaja

Foto:Pixabay

Ukoliko u kući imate pogačice ili zemičke, a niste raspoloženi da za doručak pojedete sendviče, recept za jaja na malo drugačiji način dobro će vam doći.

Ovaj ukusan doručak, neodoljiv za ukus, miris, ali i na oko savršen je za početak novog dana. Lako se sprema, nije zahtevan, a vrlo je hranljiv i zasitan.

 

Sastojci:

 

  • 1 integralna zemička
  •  

  • 1 jaje
  •  

  • 20 g kačkavalja
  •  

  • so
  •  

  • biber
  •  

  • 1/2 paradajza
  •  

  • 1 struk mladog luka

 

Priprema:

Zemičku izdubiti pažljivo nožem. Razbiti u sredini jedno jaje pažljivo, da ne bi napuklo žumance.

Narendati kačkavalj i posuti po krajevima zemičke, jaje treba da bude otkriveno, pa oko njega rasporediti narendani kačkavalj i seckan paradajz i posuti malo soli prek0, pa peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni desetak minuta.

Kada jaje bude skoro gotovo, izvaditi jelo iz rerne, još malo posoliti i pobiberiti preko jaja i staviti malo naseckanih listova luka po krajevima pa zapeći još pet minuta.

Video: Engleski doručak za petoricu drvoseča, a Nela za 17 minuta smazala svih 10 hiljada kalorija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok