• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrskavo lisnato testo puno neodoljivog fila: Recept za laganu tortu koja se topi u ustima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ako vam se jede nešto slatko, a nemate puno vremena za pripremu, ovo je recept za vas

  • 1
foto screenshot Youtube/Ricette dolcci foto screenshot Youtube/Ricette dolcci

Lisnato testo većina domaćica koristi za pripremu pogačica, pašteta ili trouglova punjenih sirom ili džemom.

Ali, ovaj jeftin proizvod sada je dobio novu namenu – od njega se može napraviti i fantastično ukusna torta nadevena laganim kremom koji osvaja i ukusom i izgledom.

Sastojci:

  • 250 gr smrznutog lisnatog testa
  • 1 jaje
  • 60 grama šećera
  • vanilin šećer
  • supena kašika brašna
  • 200 ml mleka
  • 50 gr putera
  • 200 ml slatke pavlake
  • 70 gr badema

Priprema:

Razvucite lisnato testo u pravougani oblik, pa ga isecite na kaiševe.

U tepsiju stavite pek papir, pa na njega spuštajte kaiševe od lisnatog testa. Obavezno napravite razmak između testa, da se ne bi slepilo tokom pečenja.

Pecite 10 minuta na 200 stepeni.

U činiji umutite jaje, šećer, brašno i vanilin šećer, pa sipajte mleko, dobro razmutite i kuvajte dok mleko ne počne da vri. Potom dodajte 50 grama putera, dobro izmešajte, pa skinite sa vatre, preručite u staklenu činijicu, prekrijte providnom streč folijom i ostavite da se prohladi.

Potom umutite slatku pavlaku, pa dodajte kašiku po kašiku fila i mutite mikserom da se pavlaka i žuti fil sjedine.

Na tacnu stavite pek papir, na papir nanesite tanji sloj fila, pa poređajte 6 štapića pečenog lisnatog testa. Špatulom nanesite tanak sloj fila, pa preko fila stavite još 5 štapića lisnatog testa. Opet nanesite fil, preko njega poređajte 4 štapića lisnatog testa, premažite ih filom, pa nanesite fil sa svih strana kolača.

Potom urolajte celu tortu u pek papir, stavite je na tepsiju i držite u frižideru nekoliko sati.

Kad se torta stegne, odvojite je od pek papira, pospite listićima badema i secite na kriške.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Vodolijax

    30. maj 2021. | 14:46

    Zanimljivo a izgleda i ukusno......

    Podelite komentar