• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pršuta, sir i 2 tajna sastojka za najbolji doručak ikada: Recept za ukusne i hrskave bruskete

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obezbedite dovoljnu količinu energije na početku novog radnog dana

  • 2
Brusketi Foto: PrinScreen/ Youtube/ Mogu Ja To Sama

Pravilo koje važi je da ne treba suditi na osnovu spoljašnjeg izgleda. Na prvi pogled brusketi vam se mogu činiti kao običan zapečeni hleb, ali u realnosti predstavljaju rapsodiju ukusa, sočnosti i jedno su od najpopularnijih jela italijanske kuhinje.

Mnogi ih vole zbog njihovog jednostavnog načina pripreme i zbog toga što ih obožavaju i deca i stariji. Uz malo starog hleba i začina, dobićete sjajan i ekonomičan obrok.

Sastojci:

  • baget ili stari hleb
  • beli luk 
  • maslinovo ulje
  • 2 paradajza
  • origano
  • sir
  • 100 gr pršute

Priprema:

Isecite parče srednje debljine bageta ili hleba, a zatim svaku krišku natrljate belim lukom i ređajte u tepsiju koju ste prethodno obložili papirom za pečenje. Svako parče posebno premažite maslinovim uljem.

Rernu zagrejte na 180 stepeni, pa stavite tepsiju sa hlebom na desetak minuta. U međuvremenu, pršutu i paradajz iseckajte na sitne kockice. U posebnoj činiji usitnite sir i dodajte mu pršutu i paradajz, sve prelijte sa malo maslinovog ulja i začine origanom, pa promešajte.

Kada brusketi u rerni dovoljno porumene, izvadite ih i premažite nadevom koji ste pripremili. Odozgo stavite još malo paradajza i origana.

Služite ih tople.

Prijatno!

Video: Proverili smo da li je živa pljeskavica u Valjevu bolja od tartar bifteka iz najskupljih restorana

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • 534

    30. maj 2021. | 18:29

    I obavezno balon od 6 litara vode ponesite sa sobom.

    Podelite komentar