Vreme čitanja: oko 1 min.
Pršuta, sir i 2 tajna sastojka za najbolji doručak ikada: Recept za ukusne i hrskave bruskete
Vreme čitanja: oko 1 min.
Obezbedite dovoljnu količinu energije na početku novog radnog dana
Pravilo koje važi je da ne treba suditi na osnovu spoljašnjeg izgleda. Na prvi pogled brusketi vam se mogu činiti kao običan zapečeni hleb, ali u realnosti predstavljaju rapsodiju ukusa, sočnosti i jedno su od najpopularnijih jela italijanske kuhinje.
Mnogi ih vole zbog njihovog jednostavnog načina pripreme i zbog toga što ih obožavaju i deca i stariji. Uz malo starog hleba i začina, dobićete sjajan i ekonomičan obrok.
Sastojci:
- baget ili stari hleb
- beli luk
- maslinovo ulje
- 2 paradajza
- origano
- sir
- 100 gr pršute
Priprema:
Isecite parče srednje debljine bageta ili hleba, a zatim svaku krišku natrljate belim lukom i ređajte u tepsiju koju ste prethodno obložili papirom za pečenje. Svako parče posebno premažite maslinovim uljem.
Rernu zagrejte na 180 stepeni, pa stavite tepsiju sa hlebom na desetak minuta. U međuvremenu, pršutu i paradajz iseckajte na sitne kockice. U posebnoj činiji usitnite sir i dodajte mu pršutu i paradajz, sve prelijte sa malo maslinovog ulja i začine origanom, pa promešajte.
Kada brusketi u rerni dovoljno porumene, izvadite ih i premažite nadevom koji ste pripremili. Odozgo stavite još malo paradajza i origana.
Služite ih tople.
Prijatno!
Video: Proverili smo da li je živa pljeskavica u Valjevu bolja od tartar bifteka iz najskupljih restorana
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
534
I obavezno balon od 6 litara vode ponesite sa sobom.
Podelite komentar