• 0

Džumbus pita sa sirom: Recept za hrskavo savršenstvo koje lako prave i početnici u kuhinji

Malo drugačija, a ukusna i laka za spremanje, ova pita pravi je izbor za doručak ili večeru

  • 0
Pita sa sirom, sirnica, burek, gibanica

Foto: Shutterstock

Uvek rado viđena na trpezi, pita sa sirom je odličan izbor za doručak, ali i za večeru.

Ova malo drugačija, jednostavna džumbus pita pravi se lako i brzo, a od tradicionalne gibanice razlikuje se po tome što se kore seku na trake i mešaju sa filom.

Sastojci:

  • 1 pakovanje gotovih kora od 500 gr
  • 400 gr sira
  • 3 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 120 ml ulja
  • 3 kašike griza
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • so
  • 50 ml mleka

Za preliv:

  • 1 jaje
  • 50 ml mleka

Priprema:

Kore isecite na trake. U dubljoj posudi izgnječite viljuškom sir, dodajte jaja, jogurt, ulje, griz, prašak za pecivo, so i po potrebi malo mleka.

Umutite sve sastojke zajedno, pa u to ubacite trake od kora. Sve dobro izmešajte da kore upiju smesu, pa izručite u uljem podmazan pleh. Umutite jaje i mleko, pa prelijte pitu.

Zagrejte rernu na 180 stepeni, pa ubacite pitu i pecite 40 minuta. Toplu džumbus pitu poslužite sa jogurtom.

Prijatno!

Video: Ovu pitu krompirušu može da napravi i početnica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima