• 0

Omiljena poslastica za toplo vreme: Recept za domaći sladoled od jagoda i jogurta

, Telegraf

Ovaj sladoled posebno će se dopasti najmlađima

  • 0
Sladoled od jagode

Foto: Pixabay

Leto je sve bliže, ali toplo vreme je već i zato uveliko tražimo način da se rashladimo, ali i zasladimo. Omiljena poslastica za toplo vreme je svakako sladoled. A, pravi pogodak je ako je on iz vaše kuhinje i ako se brzo priprema. Jedina mana je što morate sačekati da se zamrzne, ali za ovakav ukus vredi čekati.

Ovaj sladoled posebno će se dopasti najmlađima, a prednost mu je što nema veštačkih zaslađivača i boja.

Sastojci: 

  • 500 gr jagoda
  • 250 gr jogurta
  • 150 gr šećera (više ili manje po ukusu, ali ne više od 250 gr)
  • 500 ml slatke pavlake
  • sok od jednog limuna

Priprema: 

Jagode operite, očistite od peteljki i prosušite kuhinjskim ubrusom, kako bi uklonili višak vode. Ubacite ih u blender ili štapnim miskerom napravite od njih kašu.

Kašu od jagoda stavite u dublju posudu, dodajte šećer i sve dobro sjedinite. Mešajte dok se šećer ne otopi u potpunosti.

Dodajte jogurt, slatku pavlaku i sok od limuna pa sve izmutite mikserom.

Stavite u sladoled u zamrzivač, a na svakih sat vremena izmutite mikserom, kako bi se razbili kristali leda. Tako uradite bar tri ili četiri puta.

Uživajte!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima