• 1

Sočna i ukusna pita sa tikvicama i kačkavaljem: Savršeno lagan prolećni zalogaj

, Telegraf

Tikvica je povrće koje nam dozvoljava da sa njom eksperimentišemo

  • 1
Pita sa tikvicama

Foto: Shutterstock

Tikvice su uvek poželjne na trpezi, bilo da su u musaki, pasti, grilovane ili pohovane. Retko ko će odoleti njihovom specifičnom ukusu.

Ovog proleća mnoge domaćice spremaju laganu pitu od tikvica i kačkavalja. Recept je praktičan, jer nije skup, brzo se pravi i nije potrebna posebna kulinarska veština.

Sastojci:

  • 400 gr brašna
  • 3 jaja
  • 1 šolja mleka
  • 1 šolja jogurta
  • 120 ml ulja
  • kesica praška za pecivo
  • 1 tikvica
  • 100 gr kačkavalja za testo
  • 50 gr kačkavalja za posipanje
  • so, origano

Priprema:

Oljuštite tikvice, izrendajte ih, posolite i ostavite da se voda iz njih ocedi. Kačkavalj takođe izrendajte.

U posebnoj činiji izmutite jaja, pa postepeno dodajte brašno. Dok mutite, sipajte mleko, jogurt, ulje, zatim dodajte začine i prašak za pecivo i nastavite sa mešanjem.

Kada dobijete glatku smesu, dodajte joj kačkavalj i oceđene tikvice, pa sve zajedno izmešajte.

Pleh u kojem ćete peći premažite uljem i sipajte smesu. Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite 40 minuta. Kada izvadite pitu iz rerne, pospite kačkavaljem i pustite da se otopi.

Služite toplo uz jogurt.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima