• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za vazdušaste Popaj uštipke: Ukusni i meki, a rado će ih jesti i mališani koji ne vole spanać

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dorbo poznato jelo na nov način

  • 0
uštipci, Popaj uštipci Foto: Youtube/PrintScreen/AuroraRecepti

Mekani, vazdušasti, sa sirom, kajmakom, džemom ili šećerom uštipci su jedno od tradicionalnih jela koje rado poslužujemo za doručak, ali i za večeru.

Ovaj malo drugačiji recept za testo koje vole gotovo svi, daće vam osećaj kao da jedete nešto potpuno novo, a u stvari vam je i te kako poznato.

Popaj uštipci ime su dobili po junaku crtanog filma uz kog su odrasle mnoge generacije, a kome je snagu davao spanać, njegova omiljena hrana.

Čak i ako vašim mališanima spanać nije omiljena hrana, u Popaj uštipcima će ga obožavati.

Sastojci: 

  • 300 ml mlakog mleka
  • 8 gr suvog kvasca 
  • 1 kašičica šećera
  • 3 jaja
  • 150 - 200 gr svežeg spanaća
  • 1 kašičica soli
  • 400 gr brašna
  • ulje za prženje

Priprema: 

U dublju posudu sipajte brašno, pa dodajte suvi kvasac, šećer i so, a onda i mleko i umućena jaja. Spanać blanširajte kratko u vreloj vodi, pa ga isecite na sitno i dodajte u posudu.

Sve dobro izmesite varjačom, pokrijte krpom i ostavite da odstoji na toplom 20 minuta.

Zagrejete ulje u dubljoj šerpi. Kada testo nadođe, vadite ga kašikom i spuštajte u vrelo ulje. Pržite ih dok ne dobiju zlatastu boju.

Prijatno!

Video: Proverili smo da li je živa pljeskavica u Valjevu bolja od tartar bifteka iz najskupljih restorana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti