• 0

Recept za vazdušaste Popaj uštipke: Ukusni i meki, a rado će ih jesti i mališani koji ne vole spanać

Dorbo poznato jelo na nov način

  • 0
uštipci, Popaj uštipci

Foto: Youtube/PrintScreen/AuroraRecepti

Mekani, vazdušasti, sa sirom, kajmakom, džemom ili šećerom uštipci su jedno od tradicionalnih jela koje rado poslužujemo za doručak, ali i za večeru.

Ovaj malo drugačiji recept za testo koje vole gotovo svi, daće vam osećaj kao da jedete nešto potpuno novo, a u stvari vam je i te kako poznato.

Popaj uštipci ime su dobili po junaku crtanog filma uz kog su odrasle mnoge generacije, a kome je snagu davao spanać, njegova omiljena hrana.

Čak i ako vašim mališanima spanać nije omiljena hrana, u Popaj uštipcima će ga obožavati.

Sastojci: 

  • 300 ml mlakog mleka
  • 8 gr suvog kvasca 
  • 1 kašičica šećera
  • 3 jaja
  • 150 - 200 gr svežeg spanaća
  • 1 kašičica soli
  • 400 gr brašna
  • ulje za prženje

Priprema: 

U dublju posudu sipajte brašno, pa dodajte suvi kvasac, šećer i so, a onda i mleko i umućena jaja. Spanać blanširajte kratko u vreloj vodi, pa ga isecite na sitno i dodajte u posudu.

Sve dobro izmesite varjačom, pokrijte krpom i ostavite da odstoji na toplom 20 minuta.

Zagrejete ulje u dubljoj šerpi. Kada testo nadođe, vadite ga kašikom i spuštajte u vrelo ulje. Pržite ih dok ne dobiju zlatastu boju.

Prijatno!

Video: Proverili smo da li je živa pljeskavica u Valjevu bolja od tartar bifteka iz najskupljih restorana

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima