• 0

Recept za tikvice punjene slaninicom i kačkavaljem: Lagan i ukusan ručak, gotov dok trepnete

Savršen prolećni obrok u kome ćete uživati

  • 0
Punjena tikvica sa piletinom i paradajzom

Foto: Shutterstock

Tikvice su prava blagodet proleća,  jer ovo povrće pruža bezbroj mogućnosti za brz i ukusan, ali i zdrav ručak.

Pohovane, punjene mesom, pljeskavice od tikvica čest su izbor domaćica kada ne žele da gube mnogo vremena u kuhinji.

Međutim, ovakvu varijaciju na temu verovatno još niste probali. Recept je jednostavan i ne oduzima mnogo vremena, a tikvice su sočne i ukusne toliko da ćete ubrzo poželeti da ih ubrzo ponovo spremite kao obrok dana.

Sastojci:

 

 

Priprema:

Tikvice operite, presecite na pola i kašičicom izdubite. Posolite ih, stavite u pleh i sipajte preko njih maslinovo ulje.  Zapecite ih u rerni 10 minuta.

Dok su tikvice u rerni, iseckajte na kockice papriku, paradajz i slaninicu i sve pomešajte sa sitnim sirom i umućenim jajima. Izvadite tikvice iz rerne i napunite ih ovim filom.

Zatim ih vratite u rernu i pecite na 180 stepeni još 20 minuta.  Pred kraj pospite rendanim kačkavaljem, vratite u rernu da se jelo zapeče još pet minuta. Pred serviranje pospite sveže seckanim peršunom.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima