≫ 

Infulenserka lice namazala vazelinom: Posle 7 dana imala efekat kao da je uradila botoks

Vazelin bi trebalo da umiri suvu i ispucalu kožu i da sledećeg jutra ona bude nežna i hidrirana

  • 1

Kejša Ist je influenserka, a na društvenoj mreži Instagram je prati više od 73. 000 ljudi.

Kako se svakim danom pojavljuju novi trendovi, ova žena se odlučila da isproba jedan od njih. Naime, na društvenoj mreži TikTok pojavio se snimak gde devojka objašnjava kako je kožu dovela do savršenstvena, uz pomoć vazelina, za samo 7 dana.

Kejša je sa svojim pratiocima podelila video snimak, u kome objašnjava kako je izgledalo njeno iskustvo sa vazelinom na koži.

- Kada sam se ujutru probudila bila sam u šoku, a moj muž se izbezumio - ispričala je ova influenserka.

Mazanje lica vazelinom bi trebalo da umiri suvu i ispucalu kožu i da sledećeg jutra ono bude nežno i hidrirano.

Kako i kada se maže vazelin?

Vazelin je po sastavu mešavina parafinskog voska i mineralnih ulja i prirodni je derivat prerade nafte. To je bela ili žuta polučvrsta smesa . Nije rastvorljiv u vodi. U kozmetici se koristi kao osnova za većinu krema, balzama za usne i losiona.

Konzistencija petrolejskog želea ljude navodi na pomisao da ako ga nanesu na lice ono će ubrzo biti puno bubuljica, međutim to se neće desiti.

Vazelin ne zapušava pore, ne iritira kožu, a može da se koristi i kao vrlo efikasana hidratantna krema.

Dobar je kao vid noćne nege, jer danju koža namazana njim izgleda masno.

- Kada završite noćnu rutinu, zavežite kosu i nanesite sloj vazelina na celo lice. Spavajte sa tim, a ujutru ga operite i utapkajte pešikorom - ispričala Kejša.

Kako objašnjava ova infuenserka, u početku nije verovala da je ova metoda delotvorna, ali ipak se odlučila da je isproba.

- Morala sam da isprobam ovaj trik. Ja sam modna blogerka i to je moj posao - kaže ova žena.

- Prvi put kada sam stavila vazelin na lice, mislila sam da će mi koža ujutru biti užasna. Međutim, kada sam mlakom vodom isprala lice, moja koža je bila kao da sam izašla iz luksuznog salona.

Kejša naglašava da vazelin ne koristi više samo kao vid nege, nego kao i podlogu pre nego što nanese šminku.

- Kada namažem vazelin, koža bude glatka i mekana i onda šminka izgleda savršeno. Moja koža nikada nije izgleda bolje - zaključila je Kejša.

 Da li bi ste vi isprobali ovaj metod za negu lica? Podelite s nama u komentarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Новосађанка

    25. jun 2021 | 11:08

    Ништа ново ни чудно. Ја то већ одавно користим по препоруци моје лекарке. Имам изузетно суву кожу око очију и то изазива иритацију и црвенило. Свако вече пред спавање намажем танак слој вазелина око очију и до јутра све лепо упије. Тими мажем и цело лице. Откако редовно користим вазелин проблеми су престали, а делује много боље него било који специјалан крем против бора. Ствар је у томе што је вазелин врло јефтин, па га нико не рекламира. Козметичка индустрија мора да заради на скупим кремама.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA