• 0

Domaća pileća pašteta: Recept za lak, a zdrav i ukusan namaz koji će vas oduševiti

Pašteta je mnogim mališanima omiljeno jelo, a ovako napravljenu će je obožavati

  • 0
Riblja pašteta, hleb

Foto: Shutterstock

Ma kako da neki industrijski namazi i nisu najzdraviji deca ih obožavaju i radije ih jedu nego bilo kakvu pitu ili sendvič.

Za domaću paštetu ne treba vam mnogo vremena za pripremu, a ovaj recept će doneti radost svim vašim ukućanima kada je budu probali. 

Sastojci

  • 400 grama pilećeg belog mesa 
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 veza peršuna
  • 2 kašike senfa
  • 2 kašike majoneza
  • 1 kašika kečapa
  •  sok od 1/2 limuna
  • so, biber 
  • prstohvat karija po želji
  • malo vlašca

Priprema: 

Belo meso ispecite u rerni. Iskidajte ga na komade pa stavite u blender. Dodajte mu na krupno sečen crni luk, čen belog luka, iseckanu vezu peršuna, senf, majonez, kečap, sok od limuna, soli i bibera po ukusu, a ako volite pikantniju paštetu prstohvat karija.

Sve to zajedno izblendirajte tako da se lepo sjedini i masa postane kompaktna.

Preručite paštetu u dublju posudu i ukoliko volite pospite je sa malo vlašca. Odlična je kao zdrav namaz na hleb za doručak. A uz nju možete poslužiti čaj ili jogurt.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima