• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zapečena jaja iz rerne: Recept za brz, a ukusan i zasitan doručak

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jaja su hranljiv obrok i vrlo čest izbor za doručak, ali ovako drugačije napravljena uneće novine u vaš jelovnik

  • 0
Jaja na oko pržena

Foto: Shutterstock

Jaja na oko pržena

Foto: Shutterstock

Pržena ili kuvana, na oko ili kajgana, jaja su čest, zdrav i zasitan izbor za početak novog dana.

Međutim, nekada poželimo da osvežimo jelovnik i da ih spremimo po malo drugačijem receptu.

Jaja zapečena u rerni sa kačkavaljem i paradajzom pravi su izbor kao novitet na vašoj trpezi.

Sastojci: 

 

  • 3 jaja
  •  

  • 2 paradajza
  •  

  • 100 gr kačkavalja 
  •  

  • so
  •  

  • mleveni biber
  •  

  • maslinovo ulje
  •  

  • malo bosiljka 
  •  

 

Priprema:

 

Podmazati uljem vatrostalnu posudu u kojoj ćete peći jelo. Razbijte jaja u posudu, ali ih ne mutite. Paradajz isecite na manje i tanje kriške i pospite ga sa malo bosiljka.

Na malo zagrejanog ulja propržite blago paradajz, da ispari suvišna tečnost, pa ga staviti u vatrostalnu posudu preko jaja.

Preko paradajza stavite na kockice iseckan kačkavalj.

Rernu zagrejte na 200 stepeni.

Posolite, pobiberite po ukusu i zapecite oko 20 minuta u zagrejanoj rerni.

Poslužiti toplo.

Prijatno!

 

Video: Alternetiva za meso: Evo kako napraviti vegansku piletinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti