• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Grickalica ili kompletan obrok, u svakoj varijanti su neodoljivi: Recept za domaće slane krekere

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mame izgledom i ukusom

  • 0
Slani krekeri Foto: Printscreen/Youtube/Milin Kuvar

Da li volite da između obroka grickate nešto slano? Ako je tako, onda je ovo idealan recept za vas. Uvek je bolje da napravite domaću verziju grickalica, jer su vam poznati svi sastojci, a uz to to može biti i aktivnost za celu porodicu. Kada je reč o pripremi jednostavnih stvari, možete uključiti i decu, njima će sigurno biti zanimljivo da učestvuju u celom procesu. 

Možete ih grickati bez ičega ili vam pak mogu poslužiti kao zamena za hleb, a kada im dodate sirni namaz i šunku mogu biti i kompletan obrok.

Sastojci:

  • 250 gr brašna
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica ruzmarina
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 20-30 gr parmezana
  • 120 ml vode
  • 80 ml maslinovog ulja

Priprema:

U posudu stavite brašno, so, ruzmarin, prašak za pecivo, izrendani parmezan, pa dodajte vodu i 40 ml maslinovog ulja i sve fino pomešajte. Pospite malo brašna na radnu površinu, pa umesite testo.

Testo oblikujte kao baget, pa ga isecite na osam jednakih delova. Svaki deo napravite kao rolnicu, pa je podelite na 4 jednaka dela. Oklagijom razvucite svaki deo i slažite u pleh, koji ste prethodno obložili pek papirom.

Testo premažite maslinovim uljem i pospite sa malo soli, a možete i dodati i druge začine po želji.

Stavite u rernu na 220 stepeni, 7 minuta.

Poslužite ih tople uz neki od suhomesnatih proizvoda, masline i omiljeni namaz.

Prijatno!

Video: Ovako hrskavu slaninicu nikada niste jeli: Verovali ili ne, savršena je i za mršavljenje!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti